ßßß Cookit - przepis na Danie jednogarnkowe z makaronem

Danie jednogarnkowe z makaronem

nazwa

Wykonanie

Zawieruszyło mi się gdzieś kilka zdjęć z różnymi potrawami,które robiłam jakiś czas temu..zapomniałam całkiem o nich..ale robiąc "porządki" znalazły się zdjęcia ..i oto jest proste, szybkie danie do zrobienia..do tego dania dodałam sos do voka ..dodatek trawy cytrynowej w sosie daniu nadało cytrynowego i lekko pikantnego posmaku ....takie danie można podać z ryżem , makaronem[ najlepiej ryżowym]..ja akurat miałam makaron błyskawiczny z mąki pszennej -ugotowałam i wymieszałam z resztą składników.
makaron
pierś z kurczaka
fasolka szparagowa
groszek
marchewka
papryka
cebula
sos do woka z trawą cytrynową
przyprawa do kurczaka
sól
oliwa
Pierś z kurczaka pokroić i wymieszać z przypraw ą,podsmażyć na oliwie.Cebulę pokroić i lekko zeszk lić, doda ć warzywa [ mogą być mroż one lub świeże], smażyć aż wa rz ywa bę dą mięk kie.Dodać sos do woka z trawą cytrynową i chwilę razem poddusić.Podawać z ryżem lub maka ronem.Ja ugotowałam makaron błyskawiczzny z mąki razowej i r az em wszystko wymieszałam.
Sos do woka z trawą cytrynową to oryginalny produkt, w którym dominującym składnikiem jest trawa cytrynowa. Dzięki niej otrzymujemy jedyny w swoim rodzaju smak. W sosie do woka Go-Tan dominującym składnikiem jest trawa cytrynowa. To ona nadaje ton i to z jej pomocą sos odnosi takie sukcesy. Świeży, lekko cytrusowy posmak i subtelnie nęcący aromat zagości na długo w Twojej pamięci. Smażone białe mięso w woku przyprawione gotowym sosem z trawą cytrynową odda to co ma w sobie najlepsze.
SOS do woka:
Zawiera dodatek trawy cytrynowej
Prosty w użyciu
Wystarczy 5 minut żeby przygotować danie dla 2-3 osób
Zawiera świeżą trawę cytrynową
Skład:
woda, cukier, trawa cytrynowa (4,9%), sól, cebula, skrobia modyfikowana kukurydza, czosnek, papryka czerwona (2,5%), olej słonecznikowy, tamarynda, imbir, wyciąg z soi (soja, pszenica), sardele (ryby), wzmacniacz smaku (glutaminian sodu), ekstrakt papryki, ekstrakt imbiru, konserwanty (kwas sorbowy, benzoesan sodu), wyciąg z ostryg (mięczaki).
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/11/999-danie-jednogarnkowe-z-makronem.html