Wykonanie
Zawieruszyło mi się gdzieś kilka zdjęć z różnymi potrawami,które robiłam jakiś czas temu..zapomniałam całkiem o nich..ale robiąc "porządki" znalazły się zdjęcia ..i oto jest proste, szybkie danie do zrobienia..do tego dania dodałam sos do voka ..dodatek
trawy cytrynowej w sosie daniu nadało
cytrynowego i lekko pikantnego posmaku ....takie danie można podać z
ryżem ,
makaronem[ najlepiej
ryżowym]..ja akurat miałam
makaron błyskawiczny z
mąki pszennej -ugotowałam i wymieszałam z resztą składników.
makaronpierś z kurczakafasolka szparagowagroszekmarchewkapaprykacebulasos do woka z
trawą cytrynowąprzyprawa do kurczakasóloliwaPierś z kurczaka pokroić i wymieszać z przypraw ą,podsmażyć na
oliwie.
Cebulę pokroić i lekko zeszk lić,
doda ć warzywa [ mogą być mroż one lub świeże], smażyć aż wa rz ywa bę dą
mięk kie.Dodać sos do woka z
trawą cytrynową i chwilę razem poddusić.Podawać z
ryżem lub
maka ronem.Ja ugotowałam
makaron błyskawiczzny z
mąki razowej i r az em wszystko wymieszałam.Sos do woka z
trawą cytrynową to oryginalny produkt, w którym dominującym składnikiem jest
trawa cytrynowa. Dzięki niej otrzymujemy jedyny w swoim rodzaju smak. W sosie do woka Go-Tan dominującym składnikiem jest
trawa cytrynowa. To ona nadaje ton i to z jej pomocą sos odnosi takie sukcesy. Świeży, lekko
cytrusowy posmak i subtelnie nęcący aromat zagości na długo w Twojej pamięci. Smażone białe
mięso w woku przyprawione gotowym sosem z
trawą cytrynową odda to co ma w sobie najlepsze.SOS do woka:Zawiera dodatek
trawy cytrynowejProsty w użyciuWystarczy 5 minut żeby przygotować danie dla 2-3 osóbZawiera świeżą
trawę cytrynowąSkład:
woda,
cukier,
trawa cytrynowa (4,9%),
sól,
cebula,
skrobia modyfikowana
kukurydza,
czosnek,
papryka czerwona (2,5%),
olej słonecznikowy, tamarynda,
imbir, wyciąg z soi (
soja, pszenica),
sardele (
ryby), wzmacniacz smaku (glutaminian
sodu), ekstrakt
papryki, ekstrakt
imbiru, konserwanty (kwas
sorbowy, benzoesan
sodu), wyciąg z
ostryg (
mięczaki).