ßßß Cookit - przepis na Zrazy z suszonymi pomidorami

Zrazy z suszonymi pomidorami

nazwa

Wykonanie

Zrazy nadziane suszonymi pomidorami...w panierce z paluszków...pychotka..Suszone pomidory idealnie pasują do takich zawijańców..smaki pięknie się połączyły..pycha..
80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
2 jajka
paluszki Beer Fingers
sól, pieprz
oliwa do smażenia
suszone pomidory w oleju
Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Na każdym plastrze ułożyć kawałki suszonego pomidora, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym jajku i paluszkach.Usmażyć na oliwie z każdej strony.
Suszone pomidory w oleju Polli
Tak przygotowane i odpowiednio doprawione suszone pomidory, nabierają lekko kwaskowatego smaku i aromatu charakterystycznego dla kuchni śródziemnomorskiej. Tak jak inne składniki tej kuchni, są bardzo zdrowe. Oprócz witamin, wapnia, żelaza, magnezu, zawierają przeciwutleniacze, które hamują powstawanie komórek nowotworowych. Suszone pomidory urozmaicają smak sałatek, kanapek i przekąsek, a także innych dań kuchni włoskiej.
Składniki: suszone pomidory (45%), olej słonecznikowy, kapary, czosnek, przyprawy, ocet winny, cukier, regulator kwasowości: kwas mlekowy; antyutleniacz: witamina C; wzmacniacz smaku: glutaminian sodu
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/09/879-zrazy-z-suszonymi-pomidorami.html