Wykonanie
Zrazy nadziane
suszonymi pomidorami...w panierce z paluszków...pychotka..
Suszone pomidory idealnie pasują do takich zawijańców..smaki pięknie się połączyły..pycha..80 dag
mięsa wieprzowego [
schabu,
szynki lub
polędwicy]2
jajkapaluszki Beer Fingers
sól,
pieprzoliwa do smażenia
suszone pomidory w
olejuMięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć
pieprzem i
solą.Na każdym plastrze ułożyć kawałki
suszonego pomidora, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym
jajku i paluszkach.Usmażyć na
oliwie z każdej strony.
Suszone pomidory w
oleju Polli
Tak przygotowane i odpowiednio doprawione
suszone pomidory, nabierają lekko kwaskowatego smaku i aromatu charakterystycznego dla kuchni śródziemnomorskiej. Tak jak inne składniki tej kuchni, są bardzo zdrowe. Oprócz witamin, wapnia, żelaza, magnezu, zawierają przeciwutleniacze, które hamują powstawanie komórek nowotworowych.
Suszone pomidory urozmaicają smak sałatek, kanapek i przekąsek, a także innych dań kuchni włoskiej.Składniki:
suszone pomidory (45%),
olej słonecznikowy,
kapary,
czosnek,
przyprawy,
ocet winny,
cukier, regulator kwasowości: kwas
mlekowy; antyutleniacz: witamina C; wzmacniacz smaku: glutaminian
sodu