Wykonanie
Myślę, że już po samej nazwie tego dania domyślacie się, że jest po prostu pyszne. Połączenia tych wszystkich elementów po prostu nie może do siebie nie pasować:)Moje lekko przesuszone, piekłam kilka minut za długo (zagapiłam się, nagle moje dziecko miało tysiąc problemów podczas zabawy i co chwilę coś ode mnie chciało:). Trzymane w piekarniku według czasu podanego w przepisie wyjdą wprost idealne.Nawet te lekko spieczone zniknęły w mgnieniu oka, a teraz jak o nich pomyślę, to w moim brzuchu pojawia się duuuży "
burk":)
Przepis inspirowany roladkami znalezionymi na Kwestii Smaku i pysznymi
suszonymi pomidorami z Hurtowni
OliwyPotrzebujemy:0,5 kg
polędwicy wieprzowej
suszone pomidory (najlepiej TAKIE pyszne:)dwa opakowania Prosciutto1 opakowanie
mozzarelli mini
sól,
pieprz2-3 łyżki
oleju z
suszonych pomidorówPolędwiczkę kroimy w 1 cm plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Tak przygotowane solimy i
pieprzymy. Do środka wkładamy jedną małą
mozzarellę,
suszonego pomidora i zawijamy w roladkę. Z zewnątrz owijamy jednym plasterkiem prosciutto (chyba, że wolimy więcej:). Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni, zawinięte roladki pieczemy przez 15 minut, podajemy najlepiej od razu po upieczeniu.Smacznego!