ßßß Cookit - przepis na Bigos z cukinii i fasolki szparagowej

Bigos z cukinii i fasolki szparagowej

nazwa

Wykonanie

Kolejne danie z fasolką szparagową..coś w rodzaju bigosu..wyszło pysznie, chociaż ja za długo gotowałam cukinię..["zagapiłam się"].
Przypominam i zapraszam do konkursu.
1 cukinia
2 marchewki
50 dkg fasolki szparagowej
2 cebule
30 dkg kiełbasy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
oliwa
liść laurowy
ziele angielskie
sól, pieprz, słodka papryka w proszku
Z cukinii usunąć pestki, miąższ pokroić w małą kostkę, marchewkę pokroić w talarki.Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, smażyć na oleju, aż lekko się zeszkli, dodać pokrojoną kiełbasę i razem chwilkę podsmażyć.Oczyszczoną i pokrojoną fasolkę ugotować do miękkości razem z marchewką i cebulą.W osobnym naczyniu udusić cukinię, dodać do wody przyprawy. Cukinia powinna być jędrna, nie może się rozpadać .Cukinię odcedzić i dodać do pozostałych warzyw, dodać koncentrat i chwilkę razem poddusić.Doprawić do smaku według własnych upodobań.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/07/793-bigos-z-cukinii-i-fasolki.html