Wykonanie
Kolejne danie z
fasolką szparagową..coś w rodzaju bigosu..wyszło pysznie, chociaż ja za długo gotowałam
cukinię..["zagapiłam się"].Przypominam i zapraszam do konkursu.
1
cukinia2
marchewki50 dkg
fasolki szparagowej2
cebule30 dkg
kiełbasy2 łyżki
koncentratu pomidorowegooliwaliść laurowyziele angielskiesól,
pieprz,
słodka papryka w proszkuZ
cukinii usunąć pestki, miąższ pokroić w małą kostkę,
marchewkę pokroić w talarki.
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, smażyć na
oleju, aż lekko się zeszkli, dodać pokrojoną
kiełbasę i razem chwilkę podsmażyć.Oczyszczoną i pokrojoną
fasolkę ugotować do miękkości razem z
marchewką i
cebulą.W osobnym naczyniu udusić
cukinię, dodać do
wody przyprawy.
Cukinia powinna być jędrna, nie może się rozpadać .
Cukinię odcedzić i dodać do pozostałych warzyw, dodać koncentrat i chwilkę razem poddusić.Doprawić do smaku według własnych upodobań.