ßßß Cookit - przepis na Domowy paprykarz szczeciński

Domowy paprykarz szczeciński

nazwa

Wykonanie

Teraz kupny paprykarz smakuje zupełnie inaczej niż kilka lat temu. Dlatego spróbowałam zrobić taki własnej domowej roboty - polecam! Nie będziecie zawiedzeni :)
Składniki:
1 wędzona makrela
50 g ryżu
1 marchewka
1 cebula
koncentrat pomidorowy - ilość do smaku
słodka papryka - ilość do smaku
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonym wrzątku. Studzimy.
2. Dokładnie oczyszczamy rybę z ości.
3. Cebulę drobno siekamy.
4. Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
5. Cebulę dusimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy.
6. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.
7. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i rybę. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego!!!
Źródło: Gotowanie z pasją
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/03/domowy-paprykarz-szczecinski.html