ßßß Cookit - przepis na Domowy paprykarz szczeciński

Domowy paprykarz szczeciński

nazwa

Wykonanie

Na pomysł jego zrobienia wpadłam kiedy mój chłopak chciał kupić w sklepie puszkę paprykarzu szczecińskiego. ;-) Po co jeść papkę o niewiadomym składzie skoro paprykarz szczeciński z łatwością, niewielkim kosztem można zrobić go samemu w domu. Gdybym wiedziała, że będzie tak pysznie zrobiłabym go dużo, dużo więcej, co z pewnością zrobię następnym razem.
2 wędzone makrele
1 woreczek ryżu
2 sporej wielkości cebule
2 marchewki
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki ostrej papryki
sól, pieprz
olej
1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw.
3. Rybę bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Rwiemy na drobne kawałeczki.
4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na pieczywie.
Źródło:http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/01/domowy-paprykarz-szczecinski.html