Na pomysł jego zrobienia wpadłam kiedy mój chłopak chciał kupić w sklepie puszkę paprykarzu szczecińskiego. ;-) Po co jeść papkę o niewiadomym składzie skoro paprykarz szczeciński z łatwością, niewielkim kosztem można zrobić go samemu w domu. Gdybym wiedziała, że będzie tak pysznie zrobiłabym go dużo, dużo więcej, co z pewnością zrobię następnym razem.2 wędzone makrele1 woreczek ryżu2 sporej wielkości cebule2 marchewki2-3 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki ostrej paprykisól, pieprzolej1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw.3. Rybę bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Rwiemy na drobne kawałeczki.4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na pieczywie.