ßßß Cookit - przepis na Paprykarz z tuńczyka

Paprykarz z tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Paprykarz z tuńczyka stanowi bardzo dobry i oryginalny dodatek do pieczywa . Najlepiej smakuje mocno schłodzony.
Połączenie tuńczyka z warzywami i przyprawami po prostu musi smakować wybornie.
Gorąco polecam!!
2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub oleju
1 cebula
1 marchewka
2 ząbki czosnku
5 łyżek koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczka ostrej papryki
50 g ryżu
sól
pieprz
olej do smażenia
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Do podsmażonej cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 15 minut, aż marchew zmięknie.
Po tym czasie wrzucamy opłukany ryż i w razie potrzeby dolewamy wody.
Dusimy pod przykryciem do czasu, aż ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i rozdrobnionego tuńczyka odsączonego z zalewy.
Całość chwilę razem dusimy.
Smacznego!!
Źródło:http://kucharzenieedi.pl/paprykarz-z-tunczyka