ßßß
Cookit - przepis na Paprykarz z tuńczyka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paprykarz z tuńczyka
Składniki
Tuńczyk w sosie własnym
Olej
Cebula
Marchew
Czosnek
Koncentrat pomidorowy
Papryka słodka
Papryka ostra
Ryż
Sól
Pieprz
Wykonanie
Paprykarz z
tuńczyka
stanowi bardzo dobry i oryginalny dodatek do
pieczywa
. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.Połączenie
tuńczyka
z warzywami i przyprawami po prostu musi smakować wybornie.Gorąco polecam!!
2 puszki
tuńczyka w sosie własnym
lub
oleju
1
cebula
1
marchewka
2 ząbki
czosnku
5 łyżek
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka
słodkiej papryki
1/2 łyżeczka
ostrej papryki
50 g
ryżu
sól
pieprz
olej
do smażenia
Cebulę
pokroić w kostkę i podsmażyć na
oleju
.Do podsmażonej
cebuli
dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek
.Dodajemy
marchewkę
startą na grubych oczkach, podlewamy
wodą
i dusimy pod przykryciem około 15 minut, aż
marchew
zmięknie.Po tym czasie wrzucamy opłukany
ryż
i w razie potrzeby dolewamy
wody
.Dusimy pod przykryciem do czasu, aż
ryż
będzie miękki i wchłonie całą
wodę
.Dodajemy
koncentrat pomidorowy
,
przyprawy
i rozdrobnionego
tuńczyka
odsączonego z zalewy.Całość chwilę razem dusimy.Smacznego!!
Źródło:
http://kucharzenieedi.pl/paprykarz-z-tunczyka
Przepisy powiązane
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Składniki powiązane (0)