ßßß
2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub oleju1 cebula1 marchewka2 ząbki czosnku5 łyżek koncentratu pomidorowego1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczka ostrej papryki50 g ryżusólpieprzolej do smażeniaCebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Do podsmażonej cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 15 minut, aż marchew zmięknie.Po tym czasie wrzucamy opłukany ryż i w razie potrzeby dolewamy wody.Dusimy pod przykryciem do czasu, aż ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę.Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i rozdrobnionego tuńczyka odsączonego z zalewy.Całość chwilę razem dusimy.Smacznego!!

