Wykonanie
Jakiś czas temu na blogu Izy wpadł mi w oko przepis na zapiekankę ,no i oczywiście musiałam wypróbować ., ale troszkę co nieco zmieniłam .Robiłam ta zapiekankę parę dni temu.. Tylko z takiego kawałka zdążyłam zrobić zdjęcie...opak.dowolnego
makaronu4
jajka1
cebulka0,30 kg
kiełbasykawałek
papryki0,30 kg
sera żółtegozioła prowansalskieW osolonej wodzie ugotować
makaron. W międzyczasie pokroić
mięso na kawałki ,
paprykę i
cebulkę w kostkę-wszystko razem troszkę podsmażyć.
Ser starkować na grubej tarce. Po odcedzeniu
makaronu odstawić na kilka minut by ostygł. Włożyć go z powrotem do dużego garnka i dodać
mięsko,
paprykę ,
cebulkę,
zioła prowansalskie oraz
jajka i dokładnie wymieszać. Dodać
ser żółty pozostawiając odrobinę. Ponownie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego
masłem. Wierzch posypać pozostałym
serem. Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Podawać np .z
ketchupem .