Wykonanie
Dziś przepis, który tuptał za mną już drugi tydzień. Miałam
smaka na
paprykę i tak sobie myślałam co by tu z niej zrobić. Oczywiście za długo myślałam, a zrobiłam raz dwa i wcale nie z tym nad czym tak dumałam ;-) Jak zwykle wyszło łatwo, szybko, smacznie i nawet całkiem ładnie ;-)1
papryka1
kiełbaska chorizo1
jajko na twardo4 plastry
sera żółtego1/2 opakowania
ciasta francuskiegoPaprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Oczyszczone połówki
papryki wykładamy plasterkiem
żółtego sera, na
żółty ser wykładamy pokrojoną w kostkę
kiełbaskę chorizo z
jajkiem na twardo. Na wierzch układamy kolejny plasterek
żółtego sera. Do środka możemy również włożyć drobno posiekany
szczypiorek bądź inną
zieleninkę ;-)
Ciasto francuskie przekrawamy na pół i na każdej z połówek na środku układamy
paprykę (
żółtym serem do góry). Boki ciasta nacinamy w paski około 1cm szerokości - wzdłuż linii ciasta (po każdej stronie tyle samo nacięć). Każdy pasek kolejno zawijamy do góry i lekko na skos (raz prawy raz lewy), aż zawiniemy całą
paprykę. Zawiniętą
paprykę możemy posypać ulubionymi
ziołami.Zapiekamy przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.SMACZNEGO :-)