Wykonanie
Kilka dni temu ktoś mi powiedział o
kiełbasie faszerowaną
cebulą. Hmmmm - nie byłbym sobą gdybym nie spróbował odwrotnie i tak oto powstał nowy oryginalny pomysł na
cebulowo kiełbasiane łódeczki.Składniki : ( proporcje )1 ulubiona
kiełbasa50 gr startego
żółtego sera3 większe
cebulePrzygotowanie :
Kiełbasę przecinam wzdłuż na pół i grilluję z obu stron do pierwszych rumieńców.
Cebulę obieram i przecinam wzdłuż (nie w poprzek) na pół, zręcznie zdejmuję podwójną łupinkę z której mają powstać łódeczki. Proporcje wskazują że na 1
kiełbasę potrzebujemy 6 łupinek.Układam je na grillu "do góry nogami" i grilluję aż delikatnie zmiękną. Wyciągam
kiełbasę i
cebulę z grilla.
Kiełbasę kroję w półplastry, napełniam nimi
cebulę, posypuję startym
żółtym serem i zapiekam jeszcze przez kilka minut na grillu - aż
cebula nabierze ładnego koloru a
ser się rozpuści.Podałem z
melonem i osobno grillowaną
papryką.