Wykonanie
Kolorowe, szybkie, efektowne, pyszne w smaku i praktyczne w jedzeniu – koreczki imprezowe :)Na karnawał, na sylwestra, na andrzejki, na domówki i wiele innych imprez, na których zawsze sprawdzają się szybkie w przygotowaniu i łatwe w spożyciu przekąski :)Plusem takich koreczków, poza tym, że fajnie wyglądają i łatwo się je konsumuje na imprezach, jest też to, że możemy na patyczkach umieścić swoje ulubione dodatki.Mogą być one
mięsne, mogą być warzywne, mieszane a nawet i
owocowe…Grunt żeby fajnie wyglądały i dobrze smakowały..Dlatego też dziś przedstawiam Wam moje koreczki, prosto z mojego, imprezowego stołu, bo smakowały bardzo, bardzo dobrze, a i myślę, że wyglądały też fajnie ( a o to bałam się najbardziej – jak zrobić, by fajnie prezentowały się na
stole ).Mam nadzieję, że moje imprezowe koreczki będą inspiracją dla Waszych :)Czego użyłam:patyczki do koreczków :)
kiełbasa krucha
papryka świeża czerwona
ogórek świeży( można zastąpić konserwowym )
ser żółty w plastrachJak zrobiłam:Dla ułatwienia i przyspieszenia produkcji koreczków, kroimy sobie wszystkie składniki.
Kiełbasa w grube plastry,
ogórek w dużą kostkę, lub półplasterki,
papryka w kostkę i
ser żółty w paski.No i nabijamy :)W pierwszej kolejności
ser żółty, który rozpoczyna nasz koreczek, następnie wbijamy na patyczek kawałek
ogórka, kawałek
papryki, drugi koniec paska
sera żółtego i całość ustawiamy na grubym plastrze
kiełbasy :)Tak postępujemy ze wszystkimi koreczkami, aż do wyczerpania zapasów :)Teraz pozostaje mi tylko, życzyć Wam pysznej zabawy :)
Ten przepis bierze udział w akcji „Karnawałowe party”Kategorie: