ßßß
Cookit - przepis na Leczo z patisona
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Leczo z patisona
Składniki
Patisony
Cukinia
Cebula
Kiełbasa
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
Vegeta
Wykonanie
Takie leczo można również zrobić zarówno z
patisona
jak i z
cukinii
...1 duży
patison
lub
cukinia
2
cebule
50 dkg
kiełbasy
3 łyżki
koncentratu pomidorowego
sól
,
pieprz
,
vegeta
Cebulę
pokroić i podsmażyć na
oliwie
,
kiełbasę
pokroić w plasterki.
Patisona
obrać ze skórki i usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę ok. 1 cm., dodać do
kiełbasy
i
cebuli
. Doprawić .Smażyć wszystko pod przykryciem do momentu, aż
patison
będzie miękki, przed końcem smażenia dodać koncentrat i chwilę razem poddusić.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/08/leczo-z-patisona.html
Przepisy powiązane
Leczo z cukini
Bigos z cukinii
Leczo
Gotowanie
Leczo z wolnowaru
Składniki powiązane (0)