Wykonanie
Witam Was ponownie, po bardzo długiej nieobecności. Pewnie wiele z Was myślało że już o Was zapomniałam. Niestety byłam zawalona zbyt dużym nawałem obowiązków. Po tak długiej przerwie zapraszam do przygotowania lecza z
cukini, a muszę dodać że w tym roku jest wprost nawał
cukini.
Składniki:1 kg
cukini20 dag
pieczarek1 duża
papryka20 dag
kiełbasy ( u mnie
podwawelska)1
cebula1 łyżka
koncentratu pomidorowegosólpieprzvegetapęczek zielonej
pietruszkiWykonanie:
Cukinię obieramy, pozbawiamy miąższu z pestkami, następnie kroimy w kostkę. Zasalamy i zostawiamy aby puściła sok. W tym samym czasie obieramy
cebulę i czyścimy
pieczarki, kroimy i podsmażamy razem z
cebulą.
Paprykę czyścimy i wraz
kiełbasą kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy wraz z
cukinia i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawiamy do smaku. Do lecza dodajemy mały pęczek posiekanej
pietruszki.Smacznego!