ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj był rodzinny wypad z domu....Jutro postaram się wstawić kilka zdjęć z naszej wycieczki a dziś przepis na wieprzowinę po chińsku , ale czy to jedzą chińczycy to nie wiem...Taka była nazwa i taką ja podaję..Przepis znaleziony tutaj .Cytuję za autorką..ja prawdę mówiąc robiłam z większej porcji i nie mierzyłam- było na oko..a i tak danie wyszło smaczne..
2 kotlety schabowe
3 łyżki oleju
0,5 szkl. poszatkowanych pieczarek
1 cebula
1 marchew
1 szkl. poszatkowanej białej kapusty
marynata:
1 łyżeczka maggi
2 łyżki wody
1 ząbek czosnku
0,5 łyżeczki cukru
SOS
1 szkl. rosołu
1 łyżeczka maggi
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
przyprawy do smaku
Mięso pokroić w paski, wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut.Wymieszać składniki sosu. Mięso usmażyć na bardzo rozgrzanym oleju stale mieszając.Wyjąć.Na patelnię włożyć marchew pokrojoną w słupki - smażyć 2 minuty
dodać cebulę, po kolejnej minucie pieczarki, po kolejnej kapustę.
Smażyć wszystko jeszcze 2 minuty.Dodać mięso, podsmażyć jeszcze chwilkę.Wlać sos i zagotować. Doprawić do smaku.Podawać z ryżem.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/07/wieprzowina-po-chinsku.html