Wykonanie
Dzisiaj był rodzinny wypad z domu....Jutro postaram się wstawić kilka zdjęć z naszej wycieczki a dziś przepis na
wieprzowinę po chińsku , ale czy to jedzą chińczycy to nie wiem...Taka była nazwa i taką ja podaję..Przepis znaleziony tutaj .Cytuję za autorką..ja prawdę mówiąc robiłam z większej porcji i nie mierzyłam- było na oko..a i tak danie wyszło smaczne..2 kotlety
schabowe3 łyżki
oleju0,5 szkl. poszatkowanych
pieczarek1
cebula1
marchew1 szkl. poszatkowanej
białej kapustymarynata:1 łyżeczka
maggi2 łyżki
wody1 ząbek
czosnku0,5 łyżeczki
cukruSOS1 szkl. rosołu1 łyżeczka
maggi1 łyżeczka
mąki ziemniaczanejprzyprawy do smaku
Mięso pokroić w paski, wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut.Wymieszać składniki sosu.
Mięso usmażyć na bardzo rozgrzanym
oleju stale mieszając.Wyjąć.Na patelnię włożyć
marchew pokrojoną w słupki - smażyć 2 minutydodać
cebulę, po kolejnej minucie
pieczarki, po kolejnej
kapustę.Smażyć wszystko jeszcze 2 minuty.Dodać
mięso, podsmażyć jeszcze chwilkę.Wlać sos i zagotować. Doprawić do smaku.Podawać z
ryżem.