ßßß Cookit - przepis na Żeberka w chrupiącej panierce

Żeberka w chrupiącej panierce

nazwa

Wykonanie

Bardzo pyszne żeberka na ciepło a nawet na zimno...
1,5 kg żeberek
liść laurowy
ziele angielskie
1 ząbek czosnku
1 marchewka
1 mała pietruszka
sól
pieprz
3 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Żeberka umyć i pokroić na niewielkie kawałki . Włożyć do garnka i zalać wodą aby całe mięso przykryło, zagotować.[zdjąć powstałe szumowiny], dodać wszystkie przyprawy i gotować na niewielkim ogniu do miękkości żeberek. Gdy będą miękkie wyjąć z wywaru ( wywar można wykorzystać do zupy - u mnie była botwinka).Ostudzić .[można wyjąć kości- ja nie wyjmowałam] . Każdy kawałek żeberka obtoczyć najpierw w bułce tartej, potem w jajku, znowu w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/06/zeberka-w-chrupiacej-panierce.html