Wykonanie
60 dkg mielonego
twarogu3 łyżki
cukru-pudru½ kostki
masła2 łyżki
żelatyny1/3 szklanki
mlekagalaretka cytrynowatruskawkiMiękkie
masło ucieramy z
cukrem-pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo
ser i miksujemy.
Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej przegotowanej
wody a po chwili zalewamy
mlekiem i wstawiamy do kuchenki na minutę i 20 sek na 300 W. Mieszamy energicznie i gdy się rozpuści, dodajemy mieszając do masy. Wkładamy do naczynia i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.Przygotowujemy
galaretkę według przepisu. Studzimy dokładnie mieszając.Myjemy i obieramy
truskawki. Gdy sernik zastygnie, układamy je na nim. Zalewamy niewielką ilością zimnej
galaretki i wstawiamy do lodówki. Gdy
owoce się „przykleją”, wlewamy resztę
galaretki i czekamy, aż wszystko zastygnie.