Kolejna propozycja serniczka na zimno. Galaretki i owoce możemy oczywiście zmieniać w zależności od sezonowości owoców. Sernik robi się szybko i prosto.SKŁADNIKI (na foremkę 28x24 cm)1 szklanka mleka2 łyżki żelatyny600g twarogu z wiaderka2/3 szklanki cukru2 opakowania cukru waniliowego2 żółtka125 g miękkiego masła250 g herbatnikówmaślanych250 g truskawek2 galaretki truskawkowePRZYGOTOWANIEGalaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki.Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy.Ser, masło, cukry i żółtka miksujemy przez kilka minut na gładką masę (u mnie w malakserze).Dodajemy ostudzone mleko, mieszamy i wstawiamy do stężenia na ok. pół godziny do lodówki.Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na dnie ciasteczka maślane. Zalewamy masą serową i układamy kolejną warstwę herbatników. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na ciastkach. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.Pyszny sernik bez pieczenia gotowy.Smacznego :)