ßßß
1 szklanka mleka2 łyżki żelatyny600g twarogu z wiaderka2/3 szklanki cukru2 opakowania cukru waniliowego2 żółtka125 g miękkiego masła250 g herbatników maślanych250 g truskawek2 galaretki truskawkowePRZYGOTOWANIE
Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki.Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy.Ser, masło, cukry i żółtka miksujemy przez kilka minut na gładką masę (u mnie w malakserze).
Dodajemy ostudzone mleko, mieszamy i wstawiamy do stężenia na ok. pół godziny do lodówki.Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na dnie ciasteczka maślane. Zalewamy masą serową i układamy kolejną warstwę herbatników. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na ciastkach. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.Pyszny sernik bez pieczenia gotowy.Smacznego :)
