Wykonanie
500 ml kremówki3 łyżki
cukru-pudru3 łyżki
żelatynytrochę
mlekaszklanka zmiksowanych
truskawekdo dekoracji –
truskawki,
porzeczki czarne i czerwone
Truskawki przesypać
cukrem i zostawić, zeby puściły sok.
Śmietanę ubić mikserem.
Żelatynę namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie,
potem zalać niedużą ilością
mleka i wstawić do kuchenki na minutę na 300 W. Zamieszać, wstawić jeszcze na 20 sek, zamieszać raz jeszcze i to powinno wystarczyć do rozpuszczenia.Dolać
żelatynę do
śmietany i wymieszać dokładnie. Odłożyć 1/3 białej masy na górę, do reszty dodać zmiksowane
truskawki.Przełozyć
biszkopt masą
truskawkową, na wierzchu rozsmarować białą i przybrać
owocami.Kawałek ukrojony pokażę jutro, jak zrobię zdjęcie w świetle dziennym, bo jedliśmy tort wieczorem. Gościom i domownikom bardzo smakował, więc i wam zyczę – smacznego !A wszystkmi dzisiejszym solenizantom życzę wszystkiego najlepszego !Zgodnie z zapowiedzią pokazuję torcik w przekroju :