Wykonanie
Dawno nie było u mnie
mięsa. To nie znaczy, że nie jadamy ( chociaż latem faktycznie mniej), po prostu robiłam na życzenie rodzinki sprawdzone dania, które już są na blogu. Ostatnio jednak pokusiło mnie na coś nowego. Moja ulubioną formą jedzenie
mięsa są roladki z różnym nadzieniem, smażone na patelni grillowej. Tym razem są ze
schabu, nadziane strączkami
fasolki szparagowej, w towarzystwie
żółtego sera i
pomidorów. Takie sobie sezonowe roladki.1/2 kg
schabuugotowane strączki
fasolki szparagowejplastry
pomidorastarty
żółty sersól,
pieprz,
majeranekpapryka słodka i wędzona,
pieprz kolorowyPlastry
schabu rozbiłam , posoliłam, doprawiłam
pieprzem i
majerankiem. Na każdy posypałam trochę startego
żółtego sera, posypałam
paprykami i
kolorowym pieprzem, położyłam cienki plaser
pomidora, po 3 strączki
fasolki i zwinęłam roladki.Smażyłam je na posmarowanej cienko
olejem patelni grillowej, najpierw złączeniem do dołu, żeby się nie rozpadły, po kilka minut z każdej strony.Zjedliśmy je z
ziemniakami w sosie
koperkowym i
sałatką z
pomidorów i
papryki. Ciekawie smakowały,
fasolkowe nadzienie w towarzystwie
sera i
pomidora dobrze się komponowało
smakowo z przyprawionym
majerankiem schabem.Smacznego !