Wykonanie
Latem staram się gotować mniej kalorycznie. Dlatego zamiast tradycyjnych panierowanych
schabowych zrobiłam z kotletów roladki i usmażyłam je na patelni grillowej. Nadziałam je
żółtym serem, do ktorego dodałam plastry
pomidorów. Wyszły bardzo apetyczne roladki, lekkie w smaku :4 kotlety
schabowe4 plasty
żółtego sera8 plastrów
pomidorów bez pestek
sól,
pieprz,
majeranekKotlety rozbijamy dośc cienko. Solimy, posypujemy
pieprzem i
majerankiem i zostawiamy na około pół godziny w lodówce, żeby się „przegryzły”.Na każdy kotlet nakładamy plaster
żółtego sera i po dwa plastry
pomidorów, z których usuwamy pestki. Zwijamy ciasno w roladki.Patelnię grillową smarujemy cienko
olejem i mocno rozgrzewamy . Układamy na niej roladki złączeniem w dół ( wtedy się nie rozpadną), zmniejszamy ogień i na średnim smażymy roladki po około 5 minut z obu stron.My zjedliśmy je z ziemniaczkami z
koperkiem i
sałatą z warzywami w
winegrecie. Fajny, letni smak. Smacznego !