Wykonanie
Kiedyś przy schabie, który kupiłam na kotlety był ładny kawałek
polędwicy, jednak za mały, żeby zrobić z niej jakieś osobne danie. Postanowiłam więc zrobić z niego kotleciki, a żeby je uatrakcyjnić, opanierowałam je podwójnie, zyskując smakowitą chrupiącą panierkę.kawałek
polędwicyjajkotarta bułkamajeraneksól,
pieprz do smakuPolędwiczke pokroiłam na dość grube plastry, które dokładnie rozbiłam. Posypałam
solą,
pieprzem i
majerankiem , zostawiłam tak w lodówce na kilkanaście minut.
Potem maczałam je w rozbitym
jajku, tatrej
bułce,
potem jeszcze raz w
jajku i
bułce i smażyłam na patelni z rozgrzanym
olejem z obu stron.Wyszły pyszne i chrupiące i stanowiły dodatkowy bonus do zwykłych kotletów
schabowych. Smacznego !