Składniki:1 podwójny filet z kurczaka200 ml jogurtu naturalnego gęstego1 łyżeczka suszonego czosnku lub świeżego1 łyżeczka granulowanego czosnku1 łyżeczka pieprzucytrynowego1 łyżeczka papryki słodkiej w płatkach½ łyżeczki suszonej cebuli½ łyżeczki oregano½ łyżeczki bazylii½ łyżeczki majeranku½ łyżeczki kurkumy½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej¼ łyżeczki soli¼ łyżeczki tymianku½ łyżeczki pieprzu czarnego½ łyżeczki pieprzu Cayenne½ łyżeczki cukru½ łyżeczki przyprawy pikantnej do kurczakaWykonanie:Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na 4 równe płaty (w razie potrzeby możemy użyć tłuczka). Mięso wkładamy do miski. W drugiej miseczce przygotowujemy marynatę do mięsa. Wlewamy jogurt, dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą aż do powstania jednolitej masy. Całą marynatę przekładamy do miski z mięsem i dokładnie wszystko ze sobą łączymy. Energicznymi ruchami mieszamy, aby do mięsa przylgnęła marynata. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę, najlepiej jest pozostawić mięso na trzy godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki. Blachę wykładamy folią aluminiową, układamy na nią mięso. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30-40 minut, do momentu zarumienienia się mięsa. Należy pamiętać, że filet z kurczaka jest mięsem bardzo delikatnym i łatwo je przesuszyć. Po tym czasie wyjmujemy piekarnika i podajemy z ryżem i sałatką.