Wykonanie
W naszym codziennym jadłospisie powinny znaleźć się różnorodne potrawy, by tym samym dostarczyć organizmowi potrzebnych wartości odżywczych. Dlatego zastąpmy zwykłe
ziemniaki kaszą lub
ryżem.
Ryż pod względem odżywczym jest na pewno zdrowy dla beztlenowców oraz osób cierpiących na problemy gastryczne. Dostarcza nam potasu i witaminy E . Od dawna stosowano go w leczeniu chorób nerek, nadciśnienia tętniczego , cukrzycy. Jedzmy więc również
ryż. Polecam dziś danie z
ryżu , być może wam również posmakuje.Potrzebujemy2 szklanki ugotowanego
ryżu , lub dwa woreczki2
jajka ugotowane na twardo, 1 surowe2 łyżki
koperkułyżka
masła lub
olejubułka tarta,
sól pieprzJak robimy
Jajka drobno posiekać i wymieszać z
ryżem , dodać jako surowe , łyżkę
masła lub
oleju, siekaną
zieleninę,
sól ,
pieprz i dobrze wyrobić.. Z masy uformować kotlety, obtaczać w
bułce i smażyć na tłuszczu z obu stron. Podawać z pikantnym
sosem pomidorowym,
grzybowym i surówką.SMACZNEGO