Wykonanie
W sklepach zrobiło się kolorowo, pojawiają się
rzodkiewki,
ogórki, pyszna
sałata. Co prawda jeszcze trzeba poczekać na prawdziwe bogactwo zieleni i kolorów, ale już teraz możemy korzystać z dobrodziejstw. Warzywa zaczynają smakować jak warzywa, pachną
zioła w doniczkach a ja mam zielono w głowie i z chęcią przyrządzam sałatki i koktajle.Dzisiaj powstała
sałatka z dodatkiem
jajka i
jogurtu z nutą
chrzanu. Super smakuje i jest wiosennie lekka. Taką
sałatkę zrobiłam w większej ilości i zabieram ją dzisiaj do pracy.Zapraszam :-)Składniki:- mieszanka
sałat- 4
jajka- pęczek
rzodkiewek-
ogórek zielony- 2 garście
szczypiorku- 5 łyżek
jogurtu naturalnego gęstego- łyżeczka
chrzanu-
sól,
pieprzWykonanie:
Sałatę rozkładamy na 3 talerzyki. Układamy pokrojone
rzodkiewki,
ogórka i
jajka ugotowane na pół-twardo i pokrojone każde na 8 części.
Jogurt wymieszać z
chrzanem, dodać do smaku
sól i
pieprz i polać
sałatkę. Posypać posiekanym
szczypiorkiem. Taką
sałatkę możemy także przygotować inaczej, wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać
jogurt z
chrzanem i wymieszać.