Wykonanie
Składniki:4 plastry
schabu,2
jajka,
bułka tarta,
sól,
pieprz,3 średnie
pomidory,250g
pieczarek,1
cebula,145g
startego sera żółtego,
olej.Przygotowanie:
Schab rozbić tłuczkiem do
mięsa, posolić i popieprzyć. Następnie obtoczyć w roztrzepanych jajkach i
bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć z pokrojoną w paski
cebulą - z niewielką ilością tłuszczu. Delikatnie posolić i popieprzyć.
Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić w plastry. Usmażone
schabowe poukładać na błaszce do pieczenia. Na
schabowych rozłożyć
pieczarki z
cebulą, plastry
pomidorów oraz
starty ser żółty. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180stopni C i zapiekać do momentu roztopienia się
sera żółtego.
Smacznego!!!