Wykonanie
Składniki:500g polędwiczek wieprzowych,
cebula (jedna do środka zrazów i jedna do sosu),
ogórek kiszony (dwa, trzy),kawałek
sera żółtego,
sól,
pieprz,
serek topiony,2 ząbki
czosnku,
brokuł - kilka różyczek.Przygotowanie:
Mięso pokroić na plastry i rozbić. Posolić i popieprzyć. Na każdy plaster
mięsa położyć po kawałku
cebuli,
sera,
brokuła i
ogórka.
Dobrze zawinąć i obtoczyć w
mące. Mocno podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać
cebulę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę podsmażyć (tak by
cebula nabrała kolor) i zalać
wodą. Dusić przez min. 20 min. - do miękkości
mięsa ( tu należy samemu ocenić czy już jest gotowe). Na koniec dodać
serek topiony, wyciśnięte dwa ząbki
czosnku oraz
sól i
pieprz do smaku.
Przepis nadesłany przez moją mamę, za który bardzo dziękuję :)Smacznego!!!