Wykonanie



Moje ulubione!;-)Te naleśniki są jednymi z tych ulubionych, tych do których wracam najczęściej. Ciasto przygotowuje specjalnie z dodatkiem
curry, dzięki temu naleśniki mają piękny
słoneczny kolor a ich smak jest niepowtarzalny. Nadzienie to nie tylko
szpinak ale też przepyszny
ser ricotta, i...Zapraszam do wspólnego gotowania!Smażymy naleśniki!A co!Zapraszam!;-)

CIASTO NA NALEŚNIKI:- 2 szklanki
mąki pszennej- 1 szklanka
wody gazowanej- 1 szklanka
mleka- 1/2 szklanki
oleju rzepakowego-
sól,
curry- 1 czubata łyżeczka
proszku do pieczenia- 3
jajkaW/w składniki za pomocą miksera wymieszaj na gładką masę. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej do naleśników.

Nadzienie:- 3 posiekanych garści świeżych liści
szpinaku (ewentualnie mrożony)- 2 ząbki
czosnku- 1/2 opakowania
serka ricotta- 2
żółtka- 1 płaska łyżka
mąki ziemniaczanej-
sól,
pieprzW/w zmiksuj blenderem.Masą smarujemy naleśniki, składamy na "cztery" (na 1/2 koła, i na 1/4 koła). Smażymy na rozgrzanym
oleju, na złoty kolor.Gotowe!Smacznego!

Zapraszam na Facebooka smykwKuchni!!!;-)))