ßßß


Składniki na ok. dużych 7 naleśników:ok. 100 g szpinaku (tj. ok. 10 brykietów szpinaku rozdrobnionego, rozmrożonego)1 jajko150 ml wody100 ml mlekaok.140 g mąki pszennejszczypta soliWykonanie:Szpinak rozmrażamy przekładamy do wysokiego naczynia. Do szpinaku wbijamy jajko, dodajemy wodę, mleko, mąką i szczyptę soli. Wszystkie składniki blendujemy do czasu aż, ciasto stanie się gładkie, a szpinak całkowicie rozdrobni. Ciasto powinno być dość płynne, powinno swobodnie rozlewać się na patelni. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy odrobinę wody lub mąki w przypadku gdy będzie za gęste. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni o nieprzywieralnej powierzchni.Naleśniki podajemy ze słodkimi bądź wytrawnymi dodatkami.Smacznego!