Wykonanie
W ramach konkursu "Gotuj z Newellą", zapraszam Was na pyszne wegańskie sushi! Dzisiaj na
stole lądują sushi
maki z wędzoną newellą marynowaną w pesto, z dodatkiem
czarnuszki i sushi
maki z dużą ilością
awokado, wasabi,
kiełkami cebuli i wędzoną newellą marynowaną w
oleju sezamowym!Takie sushi zachwyci Was i gości. Wspaniały i ciekawy smak, jak nietuzinkowe połączenie składników -a to już moja specjalność! ;-)Newella wędzona, to produkt naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. to nic innego jak pasteryzowane
białko z jaj kurzych. Produkt ten ma całą masę zastosowań w kuchni. Idealny dla czynnych sportowców, osób z nietolerancją glutenu, skazą
białkową czy wegetarian. Produkt ten ma dość duże spektrum zastosowania w kuchni, ponieważ możecie go połączyć niemal z każdym składnikiem. Polecam do wypróbowania!0% laktozy!0% glutenu!
SKŁADNIKI:- 1 opakowanie Newella wędzona- 1,5 szklanki ugotowanego
ryżu do sushi-
awokado-
kiełki cebuli- 1 łyżka pesto-
ocet ryżowy-
sól,
cukier-
olej sezamowy-
imbir marynowany-
sos sojowy-
czarnuszka-
nori- wasabi (
chrzan japoński)
Ryż:ugotowany
ryż dopraw
octem ryżowym,
solą i
cukrem do smakuSUSHI MAKI NEWELLA WĘDZONA Z
CZARNUSZKĄ:- na arkuszu
nori ułóż
ryż i delikatnie dociśnij- przez środek wzdłuż rolki, posmaruj wasabi- newelle pokrój w długi pasek, zamocz w pesto- ułóż na środku posyp
czarnuszką- szybkim ruchem, za pomocą maty bambusowej zroluj rolkęSUSHI MAKI Z NEWELLĄ WĘDZONĄ Z
AWOKADO- na arkuszu
norii rozłóż
ryż , dociśnij delikatnie, dłońmi- arkusz odwróc na drugą stronę- na śroku wzdłuż, nałóż wasabi- ułóż newellę wędzoną (pokrojoną na długie paski),
skrop olejem sezamowym- ułóż
kiełki z
cebuli- szybkim ruchem za pomocą maty bamubusowej zroluj w rolkę,- na rolce układamy raz za razem, cieniutkie plasterki z
awokado- rolkę przykryj folią spozywczą i szybkim ruchem dociśnij
awokado do
ryżu aby utworzyło całość (tak jak na zdjęciu powyżej)Sushi podawaj z marynowanym
imbirem i
sosem sojowym!Smacznego!Buziaki!