Wykonanie
Będąc na diecie każdemu z nas bardzo szybką nudzą się posiłki i potrzebujemy nowych smaków, aby nie ulegać pokusom. Proponuję Wam przyrządzić warzywa po chińsku z
kaszą gryczaną. Ta potrawa to bogactwo smaków i aromatów, pyszne połączenie tego co słodkie i kwaśne, jak i pikantne! Polecam!
Składniki na 3 porcje:- 3 średnie
marchewki-
cebula-
cukinia- 1/3
pora-
papryka czerwona- świeże
chili-
imbir świeży około 1 cm korzenia- płaska łyżka
oleju rzepakowego-
sos sojowy jasny- 2 łyżeczki-
ocet ryżowy słodki- 2 łyżeczki-
sos sojowy grzybowy - 1 łyżeczka- łyżeczka marynaty tajskiej- 1 torebka ugotowanej
kaszyWszystkie warzywa kroimy i podsmażamy na głębokiej patelni lub w woku, po 12 minutach, powinny być już miękkie doprawiamy
przyprawami. Dusimy około 5 minut. Doprawiamy ewentualnie
solą. Mieszamy z
kaszą. Dusimy kolejne 3- 4 minuty. Gotowe! Smacznego!Porcja to około 268 kcal ;-)
Pozdrawiam!