Wykonanie
Uwielbiam ten sposób gotowania. Szybko, zdrowo, kolorowo. Wszystko ma swój smak i zróżnicowaną konsystencję, a orientalne
przyprawy wprawiają mnie w zachwyt. Chrupiące warzywa, pyszna
kasza jaglana, ostre
chilli, słodki
miód,
sos sojowy,
imbir i
czosnek. Czy możne być coś lepszego?1 mała
cukinia2
marchewki2 małe
pory2
czerwone papryki3 ząbki
czosnku2 cm
imbiru1 łyżka
miodu1
chilli świeża1 łyżka
octu ryżowego1 szkl
kaszy jaglanej4 łyżki
sosu sojowego jasnego-
Kaszę jaglaną zalewamy dwoma szklankami
wody i wstawiamy na niewielki ogień. Odrobinę solimy i gotujemy przez 20 minut.- Warzywa kroimy w cienkie paski.- Na rozgrzany
olej w woku wkładamy kolejno
marchewkę oraz
paprykę, po 3-4 minutach
cukinię oraz
pory. Smażymy kilka minut, doprawiając w
między czasie
sosem sojowym,
octem ryżowym, startym
czosnkiem oraz
imbirem. Dokładamy
miód i posiekane
chilli. Zdejmujemy z ognia i mieszamy z ugotowaną
kaszą jaglaną.Smacznego:)