Wykonanie
Zapraszam Was Kochani do odkrywania nowych, nietuzinkowych smaków. Dzisiaj polecam przepis na
kapustę pekińską po chińsku, jak już Wam wcześniej wspominałam, ostatnio moje zainteresowania kulinarne idą w kierunku dalekiego Wschodu, więc
będę w najbliższym czasie zamieszczać wiele propozycji kuchni z tamtych zakątków świata.
Kapustę przyrządzałam już na kilka sposobów, według kilku przepisów,
będę je sukcesywnie zamieszczać ;-)Serdecznie polecam!składniki
kapusta pekińskacebula pokrojona wzdłuż na cienkie kawałeczkiłyżka
miodusos sojowy jasnysłodki
ocet ryżowypor zielona część około 5cm długości
chiliprzyprawa KOTANYI SECRETS OF
ASIA A LA KANTON (
mieszanka przypraw do kuchni chińskiej),
przyprawa jest rewelacyjna i nadaje niezastąpiony smak potrawie
Wszystko oczywiście dusimy w woku, około 15 minut, tak aby
kapusta zmiękła, a smaki się połączyły.Smacznego!Potrawa godna polecenia, bardzo smaczna!!!