Wykonanie
Smaczna potrawka kapuściana, z mięsnym wkładem w postaci wieprzowych pulpecików.

Składniki:25 dag
mięsa wieprzowego mielonego,1
bułka,1
jajko,1 główka
młodej kapusty,1
marchewka,1
pietruszka,2
cebule,1 łyżka
masła,1 łyżka
mąki,1 litr
bulionu rosołowego,4
pomidory,
sól do smaku,
pieprz do smaku.Wykonanie:
Kapustę poszatkować,
marchew,
pietruszkę zetrzeć na tarce i ugotować w
bulionie rosołowym pod przykryciem. Z
mięsa ,
jajka, namoczonej i odciśniętej
bułki przygotować masę, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Formować pulpeciki , włożyć do
kapusty i gotować przez 15 minut na wolnym ogniu. Z
masła i
mąki przygotować zasmażkę, dodać do
kapusty razem z pokrojonymi na ćwiartki
pomidorami i jeszcze raz doprawić do smaku