Wykonanie
Połączenie sezonowych
grzybków i
młodej fasolki- podsmażone na
maśle z dodatkiem
czosnku. Palce lizać !

Składniki:15 dag suszonych
kurek,½ kg
fasoli szparagowej,1
cebula,2 łyżki
masła,½ łyżeczki
tymianku,1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej,1 ząbek
czosnku,
sól,
pieprz.Wykonanie:
Kurki opłukać, zalać czysta
wodą i moczyć przez kilka godzin lub pozostawić na noc.

Natomiast
kurki świeże smażyć bezpośrednio.
Fasolkę umyć, zalać ½ litra osolonej
wody i gotować 15 minut. Osaczyć i przelać zimną
woda.
Cebule i
czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na jednej łyżce
masła, dodać pozostałe
masło,
kurki i
fasolkę.

Dusić około 20 minut doprawić do smaku
solą i
pieprzem i
tymiankiem.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w łyżce
wody, wlać do potrawy i zagotować.