ßßß Cookit - przepis na Dynia pasteryzowana słodzona do słoików na zimę

Dynia pasteryzowana słodzona do słoików na zimę

nazwa

Wykonanie

Dynia pasteryzowana słodzona do słoików na zimę
Idealna jako dodatek do mięs.
Składniki:
1 kg obranej dyni
60 dag cukru
½ łyżeczki kwasku cytrynowego
½ łyżeczki cynamonu
½ łyżeczki goździków
4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
Sposób przygotowania:
Dynię pokroić w kostkę, zalać 3 szklankami gorącej wody, gotować 1 minutę i odcedzić. Do wywaru włożyć przyprawy, zagotować i gorącym zalać dynię ułożoną w słojach. Pasteryzować 10 minut na wolnym ogniu, następnie przenieść do chłodnego miejsca.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/09/dynia-pasteryzowana-sodzona-do-soikow.html