Wykonanie
Mix
grzybowy, w połączeniu z warzywami. Idealna
sałatka jako dodatek do obiadów przez cały rok!
Składniki:2,5
grzybów (opieńki, gąski,
kurki)5 kolorowych
papryk75 dag
cebuli5
kiszonych ogórków75 dag
marchewki400 g
koncentratu pomidorowego2 łyżki
cukru4 łyżki
soli4 łyżki
soli8 łyżek
octu½ łyżeczki
pieprzuSposób przygotowania:
Marchew utrzeć na grubej tarce w plastry, a
cebulę pokroić w talarki.
Grzyby ugotować w 1 litrze
wody, następnie dusić przez 5 minut, natomiast
marchew,
cebulę i
paprykę dusić w kilku łyżkach
oleju przez 10 minut. Gotowe
grzyby i warzywa połączyć, dodać
sól,
pieprz i
cukier do smaku oraz koncentrat i
ogórki. Całość dusić przez 30 minut, włożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować również 30 minut.