Pyszna sałatka do obiadu- idealna na zimowe zapasy...Składniki:2 ½ kg leśnych grzybów5 papryk75 dag cebuli75 dag marchewki1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram)2 łyżki cukru4 łyżki soli5 kiszonych ogórków6 łyżek octu1/3 szklanki olejuWykonanie:Grzyby dobrze opłukać, pokroić na grube kawałki i ugotować w 1 litrze osolonej wody. Ugotowane grzyby odcedzić, wlać olej i smażyć 5 minut. Następnie dodać startą marchew, smażyć około 10 minut cały czas mieszając. Paprykę i cebulę pokroić, wrzucić do garnka z sałatką, wymieszać i przyprawić do smaku. Dodać pokrojone kiszone ogórki, koncentrat pomidorowy, ocet i cały czas mieszając smażyć na wolnym ogniu przez 25 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować przez następne 25 minut.