Różnica w chińskich naleśniczkach tkwi przede wszystkim w zastosowanym w nich mleku kokosowym.Kokos jest prawdziwą studnią bogactw mineralnych dla naszego zdrowia. Mleko kokosowe bowiem bogate jest w aminokwasy i witaminę C. Ponadto jest dobrym źródłem tłuszczu, cukru i białka (również kwasu foliowego, wapnia, potasu, żelaza i magnezu).Składniki:Ø 1/3 szklanki mąki pszennejØ 2 łyżki mąki kukurydzianejØ 165 ml mleczka kokosowegoØ 1 łyżka soliØ 1 łyżka cukruØ 2 jajkaWykonanie:Składniki dokładnie wymieszać, zmiksować. Smażyć na maśle naleśniki.Składniki na farsz:Ø 2 duże bananyØ 2 duże jabłkaØ 2 łyżki masłaØ 4 łyżki cukruØ Cytryna lub limonkaØ Wiórki kokosoweWykonanie:Jabłka zetrzeć na tarce i usmażyć z bananami z dodatkiem cukru i sokiem z owocu na maśle. Przekładać naleśniki musem jabłkowo-bananowym, posypywać wiórkami i podawać na gorąco.