Wykonanie
Dziś słodka (biję się w piersi, że i "z lekka" kaloryczna) propozycja, zaczerpnięta z książki kucharskiej dla dzieci. Skoro dla dzieci, to powinna być nie tylko dziecinnie prosta ale i przepysznie smakować.mmmm..... z całą pewnością jest przepyszna:)

Składniki na 4 porcje:naleśniki:1 łyżka
cukru2
jajka2 łyżi
masła3 łyżki
mąki kukurydzianej1/4 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
mlekaszczypta
solinadzienie:4
banany2 łyżki
masła4 łyżki
cukru pudru1
cytrynapolewa:1
gorzka czekolada1.4 szklanki
wody3 łyżki
wiórków kokosowychPodane składniki na ciasto wymieszać razem (zmiksować) i smażyć na małej patelni.
Banany obrać, pokroić w grubsze platsry, wrzucić na rozgrzane
masło na patelnię, dodać
cukier,
sok z cytryny i mieszając smażyć aż zaczną lekko brązowieć.Do rondelka wlać
wodę,włożyć połamaną na kawałki
czekoladę, wstawić na bardzo mały ogień i mieszając podgrzewać do rozpuszczenia się
czekolady.Na usmażone naleśniki wyłożyć
bananowe nadzienie, zwinąć w rulony, polać
czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.