Wykonanie
Składniki:- 2 płaty
nori - suszonych alg
morskich-
serek Philadelphia lub inny typu cream cheese 10 g-
majonez Winiary 10 g-
musztarda francuska Kamis 5 g-
ser gouda w cienkich plastrach 26 g (5-6 plasterków)-
łosoś wędzony na zimno 60 g-
ogórek zielony 40 g- 2
jajka na twardoPłaty
nori rozkładamy na bambusowej macie do sushi.
Majonez,
serek philadelphia,
musztardę francuską łączymy razem (można dodać jeszcze
żółtko jaj). Powstałą masą smarujemy płaty
nori. Na to wykładamy
ser gouda,
łososia ogórka oraz ugotowane
białka jaj pokrojone w paski. Całość rolujemy jak sushi. Jedną zawiniętą rolkę kroimy na 6-7 kawałków.
Składniki odżywcze 1/2 całości (czyli całość to 2 mniejsze posiłki np. drugie śniadanie i podwieczorek)
Białko: 19,15 gWęglowodany: 2 , 41 gTłuszcze: 18 , 43 gKcal: 254