Wykonanie
Chociaż przypominają wyglądem placki ziemniaczane, w smaku bardzo się od nich różnią. Są tak delikatne, jakby w środku miały leciutki i aksamitny mus. Koniecznie spróbujcie, bo są pyszne!


Składniki na ok. 18-20 niewielkich placków :1 średnia żółta
cukinia2 pełne łyżki gładkiego
twarożku2-3 łyżki
mąki1
jajkonatka pietruszkisól,
pieprz do smaku
olej do smażeniaPrzygotowanie :Umytą
cukinię ścieram (ze skórką) na grubej tarce, przekładam do miski. Dodaję
twarożek i
jajko, mieszam dokładnie, po czym dodaję
mąkę, posiekaną
natkę pietruszki,
sól i
pieprz do smaku. Z przygotowanego ciasta od razu smażę niewielkie placuszki- z obu stron na złoty kolor.Przepis autorski.
