Wykonanie
Piękne
cukinie wyrosły mi w tym roku. Chyba każdy chociaż raz w swoim życiu raczył się smakiem
cukiniowych placków, więc oczywistym było, że pierwsza
cukinia pójdzie na placki.Są bardzo delikatne, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smaczne. Zamiast
natki pietruszki można dać dowolne
zioła, na pewno wyjdą pyszne. Idealne na każdą
porę dnia.
/Zucchini fritters(scroll down to see a recipe in English)Składniki:
cukiniapół
cebulijajko2 łyżki
mąkigarść posiekanej
natki pietruszkisól i
pieprzolej do smażeniaPrzygotowanie:
Jajko wymieszać z
mąką i
przyprawami.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
cebulę posiekać w piórka. Dodać do ciasta razem z
natką pietruszki. Smażyć na rozgrzanym
oleju przez 2-3 minuty z każdej strony.
Ingredients:zucchinihalf of onionegg2 tablespoons
flourhandful of chopped parsleysalt and pepperoil for fryingPreparation:Mix egg with the
flour and spices. Grate zucchini on the grater with coarse mesh and chop the onion. Add to the dough together with parsley. Fry in hot oil for 2-3 minutes on each
side.