Lato w pełni, więc warto przygotować owocowy, lekki deser idealny na upalne dni. Delikatna pianka na biszkoptowym spodzie ze świeżymi, pachnącymi malinami - zapraszam na kawałeczek ;)Składniki na okrągłą tortownicę:opakowanie biszkoptów ( 120-150 g)1/3 szklanki soku malinowego2 serkiwaniliowe po 140 g. każdy200 g. serka ricottagalaretka malinowa3 łyżki cukru pudruświeże maliny do przybraniaPrzygotowanie:Moczę przez chwilkę biszkopty w soku i wykładam nimi dno tortownicy. Przygotowuję galaretkę z 3/4 ilości wody z przepisu na opakowaniu i odstawiam do ostygnięcia. Serki mieszam dokładnie z cukrem pudrem, dodaję lekko tężejącą galaretkę, mieszam do uzyskania jednolitej masy, po czym wylewam na biszkopty. Wstawiam do lodówki na ok. 20 minut, gdy masa zacznie tężeć, wciskam lekko maliny w górną powierzchnię. Zostawiam w lodówce najlepiej na całą noc.Przepis autorski.