Jesteśmy w pełni sezonu owocowego. Cieszmy się darami naszych lasów, ogrodów, sadów bo lato nie trwa długo a mrożonki to już nie to samo co świeże owoce. Dziś na podium stanie deser malinowy ze świeżych i słodkich owoców, gdyż grzechem jest nic z nich nie zrobić.Składniki :śmietana kremówka 30% – małaserekricotta4 łyżeczki cukru pudrumalinybiszkopty podłużnemięta do przybraniaUbij połowe śmietanki z cukrem pudrem. Po ubiciu dodaj całą ricotte i ponownie ubij . Dodaj garść zgniecionych malin i pomieszaj lekko. Wszystko włóż w nastpującej kolejności: warstwa musu, pokruszone biszkopty, kolejna warstwa musu. Na wierzchu zrób kleks rozgniecionych malin, posyp startą gorzką czekoladą. Udekoruj malinami i listkiem mięty.A jak się Tobie podoba przepis?Zapraszam do pozostawienia komentarza.Incoming search terms: