Wykonanie
Dziś jem kolejne wspólne śniadanko. Tym razem z NatalkąTo już jest nas drugi raz , kiedy jemy coś pysznego rano i mam nadzieję że nie ostatni :)Dziś postanowiłyśmy zrobić
ryż na mleku, miał być w letnim klimacie i umieszczony w słoiczku oraz każda miała dodać od siebie coś ekstraMój ryz został ugotowany na mleczku
sojowym z dodatkiem
borówek amerykańskich i
truskawek.Jako ekstra dodatki dodałam do niego pyszny ,
czekoladowy budyń, zdrowe, chrupiące
ziarna słonecznika oraz domową granolęA całość umieściłam w słoiczkach po domowych dżemach :-
jagodowym-
morelowymPełnoziarnisty
ryż na mleku z
czekoladowym budyniem,
borówkami amerykańskimi,
truskawkami,
słonecznikiem z domową bezglutenową granolą w słoiczkach po domowym
dżemie jagodowym i
morelowymW chwilach gdy mam dużo nauki i tak jest właśnie teraz bo pani z biologi tak się o nas troszczy i w czasie nauki bieżącego materiału dodaje nam powtórki z poprzedniej książki oraz pierwszej klasy, bo w czerwcu będziemy
mieć test z dwóch lat nauki w liceumI właśnie żeby nauka dobrze szła potrzeba mi dużej porcji energii o wtedy robię sobie takie pyszne kolacyjki jak ta
Powiem wam że pierwszy raz wyszedł mi taki pulchniutki i gruby placuszek - mocno
kakaowy, z
mąki jaglanej, z dodatkiem
ricotty,
kokosu i
bananaPrzepis:- 3 łyżki
mąki bezglutenowej- 100 g
ricotty-
jajko (
żółtko i
białko oddzielnie)- 1/ 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- łyżka
kakao- łyżeczka wiórek
kokosowych- 1/ 2
banana pokrojonego w kostkę
Żółtko i
ricottę wymieszać ze sobą. Dodać
mąkę,
kakao, wiórki i proszek. Wymieszać.
Białko ubić na sztywną pianę. Dodać do reszty składników. Na sam koniec dodać
banana. Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej.Miłego wtorku !