Wykonanie
Lekkie placuszki owsiane z
ricottą .
Kakaowe . A w środku?
Banan . Nie tylko on, a także
kokos znalazł w nich miejsce. Bez
orzechów się nie obejdę, dlatego dziś
migdały - chrupiące
płatki, pozłocone na patelni. A na koniec,
syrop klonowy, moja ulubiona
słodycz prawie że do każdego śniadania. Największy i najgrubszy placek na spodzie - kierując się stwierdzeniem mojego brata, przy każdym posiłku i nie tylko: "najlepsze na koniec" :)
owsiane
kakaowo-
kokosowe placki z
ricotty z
bananem, prażonymi
płatkami migdałów oraz
syropem klonowymoat cocoa-coconut pancakes with
ricotta,
banana, roasted almond flakes and maple
syrupSkładniki:według przepisu na
ricotta hotcakes.podobne znalazłam u Maria'n ;)- ok. 100g
ricotty- 1/2 szklanki
mąki owsianej-
jajko- bardzo dojrzały
banan- łyżeczka
kakao- łyżka wiórek
kokosowych- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/4 szklanki
mlekaŻółtko utrzeć z
ricottą. Dodać
mąkę, proszek,
kakao,
kokos,
mleko i wymieszać. Następnie ubić
białko. Delikatnie i dokładnie wmieszać w masę. Na koniec rozgnieść na kawałki
banana i połączyć z
ciastem. Smażyć na rozgrzanej patelni, lekko wysmarowanej tłuszczem z obu stron. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Już jutro powitamy Nowy Rok. Tak szybko? Znowu?... Tak. W końcu na wszystko zawsze przychodzi czas. Z roku na rok to samo. A może teraz będzie inaczej? Lepiej? Po tylu zmianach. Cieszyć się? Myślę, że na pewno nie ma miejsca na smutek.Miłego dnia!