ßßß
Składniki:1 kostka masła2 szklanki cukru4 łyżki kakao1/2 szklanki mleka4 jajka2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:1 masa krówkowa o smaku kokosowym1 kostka masłaWykonanie:Z masła, cukru, mleka i kakao ugotować czekoladę. Wystudzić, odlać 3/4 szklanki czekolady do polania ciasta. Do pozostałej masy czekoladowej dodawać po 1 żółtku na na przemian z mąką i ucierać. Wcześniej mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać do ciasta, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki. Gotowe ciasto przelać na duża blachę i piec ok 50 min w 160'-170'C. Po upieczeniu, wystudzić ciasto i przekroić na pół. Masę krówkową ucierać, dodając po łyżce miękkie masło. Masą przełożyć ciasto,wierzch ciasta polać odlaną wcześniej czekoladą i odstawić na 2 doby w chłodne miejsce.