6 sierpnia 2012KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMISkładniki:słoik kiszonej kapusty2 garści suszonych grzybów2 liście laurowe6 bobkówziela angielskiegowodapieprzsólkucharek do smaku1 cebulanaleśniki2 jajkaszklanka mąkiszklanka mlekaolej (do smażenia)panierka2 jajka1 łyżka mąki pszennej50 ml mlekaponadtobułka tartaPrzygotowujemy farsz.Kapustę i grzyby płuczemy. Odciskamy i umieszczamy w garnku. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.Dolewamy wody - musi zakryć farsz. Całość gotujemy razem około godziny bez pokrywki.Po ugotowaniu i odciśnięciu dodajemy pieprz, sól, kucharka do smaku i zeszkloną cebulkę.Smażymy naleśniki.Wszystkie składniki łączymy w garnku. Ciasto powinno być jednolite, bez grudek. Chochelką nabieramy ciasto i wylewamy je na rozgrzaną patelnię.Przygotowujemy panierkę.Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mleko i znów całość mieszamy. Dodajemy mąkę i delikatnie ją wkręcamy.Zwijamy krokiety. Następnie obtaczamy je w panierce i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.