ßßß Cookit - przepis na KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

nazwa

Wykonanie

6 sierpnia 2012
KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Składniki:
słoik kiszonej kapusty
2 garści suszonych grzybów
2 liście laurowe
6 bobków ziela angielskiego
woda
pieprz
sól
kucharek do smaku
1 cebula
naleśniki
2 jajka
szklanka mąki
szklanka mleka
olej (do smażenia)
panierka
2 jajka
1 łyżka mąki pszennej
50 ml mleka
ponadto
bułka tarta
Przygotowujemy farsz.
Kapustę i grzyby płuczemy. Odciskamy i umieszczamy w garnku. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Dolewamy wody - musi zakryć farsz. Całość gotujemy razem około godziny bez pokrywki.
Po ugotowaniu i odciśnięciu dodajemy pieprz, sól, kucharka do smaku i zeszkloną cebulkę.
Smażymy naleśniki.
Wszystkie składniki łączymy w garnku. Ciasto powinno być jednolite, bez grudek. Chochelką nabieramy ciasto i wylewamy je na rozgrzaną patelnię.
Przygotowujemy panierkę.
Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mleko i znów całość mieszamy. Dodajemy mąkę i delikatnie ją wkręcamy.
Zwijamy krokiety. Następnie obtaczamy je w panierce i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2012/08/metal-symfoniczny-i-krokiety.html