ßßß
Krokiety to jedna z potraw, która jest czasochłonna w przygotowaniu, ale za to ich smak rekompensuję czas potrzebny do przygotowania.
Naleśniki: 18-20 sztuk60 dag mąki pszennej2 jajka2,5-3 szklanki mąki mlekosólFarsz:1 kg gotowanego mięsa z rosołu0,5 kg kiszonej kapusty2 średnie cebulesólpieprzliść laurowy, ziele angielskieDodatkowo:3 jajkabułka tartaolejSposób przygotowania :Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Naleśniki smażyć na goręcej patelni. Kapustę kiszoną zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, gotować około 20 minut pod koniec gotowani doprawić solą i pieprzem odstawić od wystygnięcia. Mięso cebule oraz odsączoną kapustę zmielić w maszynce, doprawić do smaku. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z każdej strony.