Wykonanie
Zapraszam na pyszne
ciasteczka potrójnie
kokosowe- na kokosowej
mące,
oleju i mleczku. Bez
białego cukru, za to na
ksylitolu.
Ciasteczka wychodzą bardzo delikatne, kruche i rozpływające się w ustach. Po wyjęciu z piekarnika pozostawmy je na 5 minut na blaszce, następnie bardzo delikatnie przełóżmy za pomocą szpatułki na kratkę i pozwólmy im powoli wystygnąć. Sprawdzą się jako zdrowa słodka przekąska dla małych dzieci, chociaż jestem pewna, że i duże nimi nie pogardzą ;) .Składniki na 32
ciasteczka1 ½ szklanki
mąki kokosowej200 g
oleju kokosowego1 szklanka
mleczka kokosowego bioSzczypta
soli4
żółtka¾ szklanki
ksylitoluW naczyniu łączymy składniki suche-
mąkę,
sól,
ksylitol. Dodajemy
olej kokosowy i dokładnie siekamy. W oddzielnym naczyniu łączymy
żółtka i
mleczko kokosowe. Składniki mokre dodajemy do masy wyrabiając jednolite ciasto. Kiedy uzyskamy pożądaną zwartą konsystencję ciasta, formujemy z niego małe kuleczki, które następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczamy. Pieczemy ok. 25 minut, temp. 180 stopni termoobieg.
Ciastka studzimy na kratce. Smacznego!